Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over valsemunterij of vals geld
Gratis & vrijblijvend gesprek
Heeft u vals geld in uw bezit, of heeft u vals geld uitgegeven of nagemaakt? Heeft u een uitnodiging ontvangen van de politie voor een politieverhoor over valsemunterij?
Al zolang er geld bestaat, wordt er geld vervalst. Valsemunterij is te omschrijven als het namaken van geld, met als doel om het als echt en onvervalst uit te geven. Vals geld zorgt ervoor dat het vertrouwen in het Nederlandse systeem van betaling daalt. Het is in dat belang dat valsemunterij streng wordt aanpakt. Ook het opzettelijk uitgeven van vals geld is strafbaar gesteld in ons Nederlandse rechtssysteem. Het in het bezit hebben van vals geld is strafbaar wanneer u, als verdachte, het doel heeft om het vals geld als echt en onvervalst uit te geven.
De strafmaat wordt bepaald door verschillende factoren. Zo kijkt het Openbaar Ministerie voor de strafmaat bijvoorbeeld naar het totale bedrag aan valse biljetten dat u in bezit hebt. Daarnaast is het bij de strafmaat van belang of u ‘first offender’ bent, dit bent u als u nog nooit eerder bent veroordeeld met betrekking tot valsemunterij. Indien er sprake is van recidive, dus u bent al wel eerder veroordeeld voor valsemunterij, zal de straf (nog) zwaarder zijn. Zo legde bijvoorbeeld de Rechtbank Utrecht in een zaak met 25 bankbiljetten een gevangenisstraf op met een duur van zeven maanden, waarvan drie voorwaardelijk, voor het in bezit hebben en krijgen van valse biljetten en het uitgeven van een paar van deze.
Bij de straf voor het in voorraad hebben of uitgeven van vals geld, wordt ook de professionaliteit en de daadwerkelijke schade die de slachtoffers hebben geleden in acht genomen.
Uit onderzoek van de politie is gebleken dat het politieverhoor in zeer aanzienlijke mate bijdraagt aan de bewijsvoering in strafzaken. Het is daarom dat veel verdachten vaak veel druk voelen voor een politieverhoor. Daarnaast wordt de druk verhoogd door het feit dat er zware straffen staan op valsemunterij en aangezien de politie vaak sturende vragen stelt. Tijdens het politieverhoor kunt u zich laten bijstaan door een advocaat. De advocaat kan u voor, tijdens of na het politieverhoor bijstaan waardoor u goed voorbereid het politieverhoor ingaat en dus weet wat u te wachten staat. De advocaat kan tijdens het politieverhoor ingrijpen wanneer de politie (teveel) druk op u uitoefent of wanneer zij sturende vragen stellen.
Na het politieverhoor gaan de politie en de Officier van Justitie in overleg. De officier kan bepalen om u, als verdachte, een voorstel te doen dat de verdere gang naar de rechter voorkomt. Zo kan er een OM-zitting worden gehouden, waarin een strafbeschikking wordt voorgesteld. Wanneer u het niet eens bent met de straf kunt u daartegen binnen veertien dagen in verzet. Verder kan er een TOM-zitting worden gehouden, waarin een transactievoorstel wordt voorgesteld. Indien u dit voorstel niet accepteert zult u alsnog een oproeping om voor de rechter te verschijnen ontvangen. Zowel de strafbeschikking als het transactievoorstel zijn manieren om de zaak snel af te doen, maar ze leiden wel tot een strafblad. Doordat de Officier van Justitie niet net als de rechter onafhankelijk is dient u zich af te vragen of een voorstel wel passend is. Verdachten gaan snel akkoord met een voorstel doordat zij het aantrekkelijk vinden klinken om niet voor de rechter te hoeven verschijnen, maar dit kan er toe leiden dat verdachten forsere straffen accepteren dan nodig. Neem daarom vrijblijvend contact op met een advocaat van ons kantoor. Deze heeft vaker met het bijltje gehakt en weet u kansen goed in te schatten en een strafblad, indien mogelijk, te voorkomen.
Een advocaat van ons kantoor heeft ervaring met zaken over valsemunterij en kan u tijdens uw politieverhoor, tijdens de OMzitting of TOMzitting of bij de rechter dan ook voorzien van goede juridische kennis. De advocaat zal uw processtukken opvragen en doorgronden om een goed juridisch verweer op te stellen.
Op valsemunterij staan zware straffen, wij het recht op een advocaat daarom niet af zonder daarover eerst contact te hebben opgenomen met ons kantoor. De advocaat kan dankzij zijn of haar jarenlange ervaring een goede inschatting maken van wat u boven het hoofd hangt en wat de beste manier van aanpak is.
Vul het formulier daarom direct in zodat een advocaat van ons kantoor geheel vrijblijvend contact met u op kan nemen!
U heeft een uitnodiging ontvangen van politie voor een verhoor op het politiebureau
Gemiddelde score
★★★★★ ☆☆☆☆☆Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer★★★★★ ☆☆☆☆☆
Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer★★★★★ ☆☆☆☆☆
Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.