Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over huiselijk geweld
Gratis & vrijblijvend gesprek
Heeft u een uitnodiging van de politie ontvangen voor een politieverhoor over huiselijk geweld? Was er sprake van zelfverdediging? Is er valse aangifte gedaan?
Wanneer er geweld wordt gepleegd door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer spreken we van ‘huiselijk geweld’. Huiselijk geweld is een aandachtspunt van Justitie, zij willen deze vorm van geweld bestrijden. Door onze jarenlange ervaring als advocaat op het gebied van huiselijk geweld weten wij als geen ander dat een zaak snel rond is. Een slachtoffer doet aangifte en er blijkt sprake te zijn van letsel. De verdachte legt tijdens het politieverhoor een verklaring af te hebben geslagen of geduwd en de Officier van Justitie ziet de zaak als afgesloten.
Vaak zijn er tijdens het plegen van huiselijk geweld maar twee personen getuige, het slachtoffer en de verdachte. Er hangen namelijk geen camera’s in het huis waar de ruzie plaatsvond en ook geluidsapparatuur zal hier niet aanwezig zijn. Het slachtoffer wordt daardoor al snel geloofd, want waarom zal hij of zij een valse aangifte afleggen?
Het slachtoffer doet aangifte van huiselijk geweld en er blijkt uit het dossier dat er sprake is van letsel. De verdachte ontvangt een uitnodiging voor een politieverhoor om over de zaak te komen praten op het politiebureau. Tijdens het politieverhoor komt er veel druk de verdachte te staan waardoor deze regelmatig antwoorden geeft die achteraf niet positief zijn voor de zaak. Zo kan het zijn dat de verdachte toegeeft te hebben geduwd of geslagen. Voor de politie is de zaak dan vaak rond. Er is immers een slachtoffer, er is letsel en verdachte bekent te hebben geduwd of geslagen. Het komt ook voor dat de verdachte aangeeft niet te hebben geduwd of geslagen of te hebben gehandeld uit zelfverdediging. Onze ervaring is dat degene die als eerste een verklaring aflegt, het slachtoffer tijdens de aangifte, vaak geloofd wordt. Er zijn immers genoeg redenen te bedenken waarom het slachtoffer tijdens de aangifte liegt over de feiten en omstandigheden, er was namelijk niet voor niets ruzie! Het nemen van wraak door de feiten en omstandigheden tijdens het doen van aangifte te verdraaien is dan ook niet ondenkbaar. In deze gevallen is een advocaat op het gebied van huiselijk geweld bij uw politieverhoor onmisbaar om dit te bewijzen.
Heeft u slechts gehandeld uit zelfverdediging, dat noemen we ook wel noodweer, om u in het heetst van de strijd te verdedigen? In huiselijke kring vinden veel discussies, ruzies en soms zelfs geweld plaats. Het zal voor ons, als advocaat, niet de eerste keer zijn dat wij zien dat u als verdachte in de zaak slechts heeft gehandeld omdat het slachtoffer u aanviel en u daarop reageerde. Wanneer u slechts proportioneel geweld heeft toegepast om u op dat moment te kunnen verdedigingen en dit geweld in verhouding was met het risico dat u op dat moment liep kunnen wij als verweer voeren dat er sprake was van noodweer. Ook kan er sprake zijn van noodweerexces, u heeft in dat geval onder invloed van hevige emoties de noodzakelijke zelfverdediging overschreden. Noodweer en noodweerexces zijn beiden vormen van zelfverdediging en zijn moeilijk te bewijzen. Wij hebben als advocaten op het gebied van huiselijk geweld jarenlange ervaring waardoor wij als geen ander weten hoe wij dit verweer het beste kunnen voeren en u bij uw politieverhoor kunnen bijstaan.
In het geval dat u wordt aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld mag de politie u gedurende zes uren verhoren. Tijdens dit politieverhoor bent u verdachte en u past al snel in het daderprofiel. Indien de politie het onderzoek na deze zes uren nog niet heeft kunnen afronden kunnen zij bepalen dat u in verzekering wordt gesteld, in dat geval heeft de politie gedurende maximaal drie dagen de tijd om middels politieverhoren het onderzoek af te ronden. Een ervaren advocaat van ons kantoor op het gebied van huiselijke geweldpleging kan u bijstaan tijdens uw aanhouding.
Sinds 1 maart 2016 bestaat er de mogelijkheid dat een advocaat het politieverhoor bijwoont.
Verwerp deze kans op politieverhoorbijstand niet zonder eerst overleg te hebben gehad met een advocaat. Daarnaast is er, zoals hiervoor besproken, in sommige zaken omtrent huiselijk geweld sprake van zelfverdediging. Wij zijn gespecialiseerde advocaten in zaken omtrent huiselijk geweld en kunnen u voor, tijdens of na het politieverhoor bijstaan en voor een goed juridisch verweer zorgen. Neem contact met ons op om eens kennis te maken of uw zaak aan ons voor te leggen en ervaar wat wij voor u kunnen betekenen.
U heeft een uitnodiging ontvangen van politie voor een verhoor op het politiebureau
Gemiddelde score
★★★★★ ☆☆☆☆☆Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer★★★★★ ☆☆☆☆☆
Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer★★★★★ ☆☆☆☆☆