Politieverhoor diefstal met braak bijstand advocaat

Politieverhoor uitnodiging voor diefstal met braak

Bent u voor hoor- en wederhoor tijdens een politieverhoor over diefstal met braak uitgenodigd op het politiebureau? Wilt u zich graag laten bijstaan door een ervaren, deskundige advocaat?

Diefstal met braak, inklimming of valse sleutel

Het Wetboek van Strafrecht kent grofweg twee vormen diefstal, eenvoudige en gekwalificeerde diefstal. Iemand is schuldig aan eenvoudige diefstal wanneer een goed dat aan een ander toebehoort wordt weggenomen, met als doel om het zich wederrechtelijk toe te eigenen. Dat houdt kortgezegd in dat een goed zonder recht of toestemming van iemand anders wordt weggehaald.

Diefstal is een misdrijf en wordt dan ook fors bestraft. Zo staat er op eenvoudige diefstal in het Wetboek een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren en is voorlopige hechtenis mogelijk.

Er is sprake van diefstal door braak wanneer een goed dat aan een ander toebehoort wordt weggenomen, met als doel om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, door middel van braak tot de plaats van het misdrijf. Dat houdt kortgezegd in dat een diefstal wordt gepleegd door iets kapot te maken, zoals een deur of een raam. Maar ook het openen van een geldkistje kan daar onder vallen.

Bij diefstal met valse sleutel wordt er gebruik gemaakt van een sleutel waartoe de persoon niet gerechtigd is òf van een nagemaakte sleutel. Bij inklimming gaat de verdachte door een open raam.

Voor gekwalificeerde diefstal, oftewel diefstal door middel van braak (inbraak), of valse sleutel, staat in het Wetboek van Strafrecht een gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren opgenomen.

 

Uitnodiging politieverhoor

Indien u een uitnodiging heeft ontvangen voor een politieverhoor over diefstal met braak heeft u de mogelijkheid overleg te plegen met uw advocaat voorafgaand aan het politieverhoor, dit wordt in het strafrecht het consultatierecht genoemd. Tijdens dit overleg kan de advocaat u informeren over de gang van zaken bij het politieverhoor en over uw rechten en plichten, zoals het zwijgrecht. Hierdoor gaat u goed voorbereid het politieverhoor in.

Tijdens het politieverhoor worden er allerlei vragen gesteld over de diefstal met braak of valse sleutel waar u van verdacht wordt. De politie heeft met het politieverhoor als doel de waarheid te achterhalen. Onze ervaring is dat verdachten regelmatig druk voelen tijdens het politieverhoor, het is voor vele van hen een onzekere en enge gebeurtenis.

De politie mag geen pressie uitoefenen op degene die zij aan het verhoren zijn, pressie tijdens het politieverhoor is verboden in het Wetboek van Strafvordering. Toch wordt de druk tijdens het politieverhoor regelmatig opgevoerd door het stellen van sturende vragen. Verdachten geven dan antwoorden op deze sturende vragen, wat achteraf nadelig blijkt te zijn voor hun zaak. Zelfs wanneer u, als verdachte, onschuldig bent en denkt niets te verbergen te hebben bestaat er de mogelijkheid dat u verkeerde antwoorden geeft, die u verdacht(er) maken.

Bijstand van een advocaat van strafrecht-advocaat.nl kan er aan bijdragen dat de politie deze sturende vragen en of druk vermindert of zelfs achterwege laat.

 

Bijstand advocaat bij aanhouding of inverzekeringstelling

De politie heeft de mogelijkheid u op het politiebureau vast te houden voor het afnemen van een politieverhoor, u bent in dat geval aangehouden. De politie heeft dit recht zes uur en indien ze het onderzoek na deze zes uur niet hebben kunnen afronden kunnen ze overgaan tot de zogenaamde inverzekeringstelling. U wordt in dat geval maximaal drie dagen vastgehouden op het politiebureau om vragen rondom de diefstal met braak waarvan u verdacht wordt, te beantwoorden. Ook tijdens deze verhoren kunt u veel druk ervaren. Neem vrijblijvend contact op met ons kantoor zodat u ook tijdens uw aanhouding of inverzekeringstelling kan worden bijgestaan door een goede, ervaren advocaat.

 

Strafbeschikking of transactievoorstel voor diefstal met braak

Na het politieverhoor heeft de Officier van Justitie de mogelijkheid een voorstel te doen zodat u, als verdachte, niet meer voor de rechter hoeft te verschijnen. De officier heeft hiertoe de mogelijkheid tot het voorstellen van een transactievoorstel tijdens een zogenaamde TOM-zitting. Indien u, als verdachte, het voorstel niet accepteert zult u alsnog een oproeping ontvangen om voor de rechter te verschijnen. Naast het transactievoorstel heeft de Officier van Justitie de mogelijkheid een strafbeschikking voor te stellen, tijdens een zogenaamde OM-zitting. Indien u, als verdachte, het niet eens bent met de strafeis uit de strafbeschikking heeft u gedurende veertien dagen de tijd om hiertegen in verzet te gaan.

Voor veel verdachten klinkt het accepteren van het transactievoorstel of de strafbeschikking aantrekkelijk, u hoeft dan namelijk niet meer voor de rechter te verschijnen. Toch dient u rekening te houden met het feit dat de Officier van Justitie geen onafhankelijke rechter is, kortom u dient zichzelf de vraag te stellen of het voorstel wel passend is. Daarnaast ontvangt u, net als bij de gang naar de politierechter of de Meervoudige Strafkamer, een strafblad, wat nadelige gevolgen kan hebben voor de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Accepteer daarom het voorstel niet zonder eerst contact te hebben gehad met een advocaat van ons kantoor. De advocaat kan dankzij zijn of haar jarenlange ervaring een goede inschatting maken of het voorstel passend is of niet. Zo kan de advocaat u adviseren het transactievoorstel of strafbeschikking voor diefstal met braak niet te accepteren, om zo, indien mogelijk, een strafblad te voorkomen.

Indien de zaak niet wordt afgedaan middels een strafbeschikking of een transactievoorstel zult u na het politieverhoor een dagvaarding ontvangen om voor de politierechter of de Meervoudige Strafkamer te verschijnen. Tijdens de rechtszaak heeft u de mogelijkheid verweer te voeren. Als advocaat helpen wij u u helpen met een goede verdediging, zodat u goed voor de dag komt in de rechtbank.

Als ervaren advocaat kunnen wij u zowel voor, tijdens of na het politieverhoor bijstaan. Dut ooks tijdens de TOMzitting / OM-zitting, tijdens uw aanhouding of inverzekeringstelling en tijdens de rechtszaak bij de politierechter of de Meervoudige Strafkamer.

 

Ervaren, deskundige advocaat diefstal met braak

Vul het formulier van de website in zodat een ervaren strafrechtadvocaat gratis en zonder verplichtingen contact met u opneemt om uw zaak te bespreken.

 

Direct Contact met Advocaat voor uw Politieverhoor over diefstal met braak

Gratis & vrijblijvend gesprek


Met het invullen van dit formulier accepteert u onze beperking van aansprakelijkheid en privacyregels.

Uw gegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en versleuteld verzonden via SSL.


Tips voor uw verhoor

Laat u niet van de wijs brengen bij het politieverhoor

  • Luister goed naar de vraag
  • Als u het niet weet, zeg dat 
  • Ga niet zomaar zaken verzinnen 
  • Lees uw verklaring altijd rustig door
  • Teken alleen als u het er 100% mee eens bent
  • Als het niet klopt wat er staat, sta dan op wijziging
  • Als men dat weigert: Weiger dan te tekenen 
  • Bij twijfel, breek het verhoor af en vraag om uw advocaat
  • Neem altijd contact op met een advocaat voor uw verhoor (klik hier)

Ervaring van onze klanten

Gemiddelde score

★★★★★ ☆☆☆☆☆ (131 beoordelingen)
  • Complimenten voor de transparante en prettige manier waarop hij mij heeft bijgestaan ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
  • Deze advocaat kan ik ieder aanbevelen ... Lees meer
    ★★★★★ ☆☆☆☆☆
meer beoordelingen

Actualiteit Politieverhoor diefstal met braak

Auteur

Er zijn op dit moment geen nieuwsberichten.